loader image

ALEKSANDRA TATIĆ

Aleksandra Tatić (Novi Sad, 1993) je scenski dizajner. Završila je osnovne studije i master studije scenskog dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 2021. godine sa odbranjenom temom f(x)=osetljivost, performativna instalacija”.

Bavi se vizuelnom i primenjenom umetnošću i dizajnom prostora za izložbe. Tokom studija bila je demonstrator na predmetima iz oblasti arhitekture i dizajna. Bila je i član SCEN tehničkog tima od njegovog osnivanja. Učestvovala je na više radionica i kolektivnih izložbi (Rethink the night!”, Grad od peska”, Scenska laboratorija 2.0: Ideologija i(li) Šta da se radi”, Pre Salona”…). Kao selektor i producent glavnog pozorišnog programa učestvuje na Impuls! festivalu 2019.  

Bila je član istraživačkog tima nacionalne postavke Srbije Radovi na sceni” na Praškom kvadrijenalu 2019. Kao dizajner svetla učestvuje na nekoliko studentskih izložbi i predstava. Deo je autorskog tima za ceremoniju otvaranja Kaleidoskopa kulture 2020, kao i za Doček i Kaleidoskop kulture 2021.

Uloga u Bijenalu 2022.

Koordinator dizajn tima

BIJENALE
ENG