loader image

DRAGANA VILOTIĆ

Dragana Vilotić (Novi Sad, 1980) je arhitekta i scenski dizajner. Od 2006. do 2014. godine radila je kao projektant i nadzor na izvođenju arhitektonsko-građevinskih projekata i učestvovala na nekoliko arhitektonskih konkursa u zemlji inostranstvu.

Od 2014. godine radi kao asistent na Odseku za umetnost i dizajn, na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Sa grupom studenata je 2016. godine izradila idejni projekat Mobilnog kulturnog centra za udruženje „Novo kulturno naselje“. Autor je dizajna prostora za šest muzičkih koncerta u organizaciji Fondacije „Novi Sad 2021“. Bila je saradnik na scenografiji za nekoliko predstava u nacionalnim pozorištima. Jedan je od urednika rubrike Scenski dizajn u okviru nacionalnog časopisa za pozorišnu umetnost Scena. Bila je generalni direktor projekta Nacionalnog nastupa Srbije na Praškom kvadrijenalu 2015. godine i mentor studentske sekcije nastupa Srbije 2019. godine.

Doktorirala je 2021. godine na doktorskim umetničkim studijama scenskog dizajna. U okviru doktorskog umetničkog projekta pod nazivom “Revalorzacija biblijske priče o Adamu i Evi – umetničko delo scenskog dizajna” izvela je višemedijsku prostornu instalaciju Dvoje.

Uloga u Bijenalu 2022.

Studentski bijenale

lektor

BIJENALE
ENG