loader image

MAJA VILIĆ

Maja Vilić (r. Ivanović, Banja Koviljača,1995.) diplomirala je 2018. godine na Fakultetu tehničkih nauka, na smeru Scenska arhitektura, tehnika i dizajn sa radom Studija prostora za autotopobiografiju. Iste godine je upisala umetničke master studije Scenske arhitekture i dizajna, koji završava sa umetničkim radom iz oblasti scenskog dizajna pod nazivom Negde između izdaha i sledećeg udaha.

U toku studija je bila učesnik na različitim stručnim radionicama iz oblasti arhitekture i scenskog dizajna (Salon arhitekture, Beograd), volontirala je na pozorišnim i muzičim festivalima (FIST-Festival internacionalnog studentskog teatra, Beograd i Festival uličnih svirača, Novi sad), izlagala je u okviru grupnih studijskih izložbi (galerija „Đura Kojić“ i Scenska laboratorija „Borislav Gvojić” na Fakultetu tehničkih nauka i Muzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu).

Na Praškom Kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2019. godine je učestvovala kao član autorskog tima studentske sekcije Nacionalnog nastupa Srbije. Scenografije za predstave čiji je autor su izvođene u Pozorištu promena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Novosadskom pozorištu – Újvidéki Színház. Učestvovala je u osnivanju i realizaciji studentskog festivala Impuls!.

Trenutno radi kao asistent u nastavi na Odseku za umetnost i dizajn, na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i pohađa doktorske studije Scenskog dizajna na istom fakultetu.

Uloga u Bijenalu 2022.

Omladinski bijenale

BIJENALE
ENG