loader image

nina bogdanović

Nina Bogdanović (Vrbas, 2000.) završila je Poljoprivredno-prehrambenu školu u Somboru, smer Veterinarski tehničar. Tokom srednje škole volontirala je u Narodnom pozorištu u Somboru i bila član dramske sekcije. U Domu učenika srednjih škola Sombor, pohađala je više domskih sekcija: Fotografsku, dramsku, poetsko-scensku, muzičku. Sa ovim sekcijama putovala je po mnogim krajevima Srbije i osvajala razne nagrade i priznanja. U četrtoj godini srednje škole osvaja prvo i treće mesto na takmičenju iz preduzetništva Dostignuća mladih (Junior Achievement Serbia), što je dalje plasira na takmičenje Zapadnog  Balkana u Budvi održano 2019. godine. Iste godine bila je deo organizacije Heartrock festivala u Vrbasu.
Trenutno je student treće godine osnovnih akademskih studija u Novom Sadu, na Fakultetu tehničkih nauka, smer Scenska arhitektura, tehnika i dizajn. Deo je organizacije dečijeg festivala Luf u Lukićevu, između ostalog držeći radionice posvećene procesu stvaranja scenografije i kostima.
Takođe je član tehničkog tima scenske laboratorije Borislav Gvojić i saradnik Scenlab vrtića;
angažovana je kao asistent izvršnog direktora i koordinator rada studentske sekcije Praškog kvadrijenala scenskog dizajna i scenskog prostora, koji se održava 2023. godine u Pragu.

 

Uloga u Bijenalu 2022.

Omladinski bijenale

BIJENALE
ENG