loader image

Vladimir Savić

Vladimir Savić (Bački Jarak, 1988) je arhitekta sa poljem delovanja u scenskoj umetnosti i obrazovanju. Radi kao saradnik u nastavi na Odseku za umetnost i dizajn, Fakulteta tehničkih nauka, na predmetima koji se bave scenskom tehnikom, tehnologijom i tehničkom produkcijom.

Posebno je ponosan na funkciju (poziv) koordinatora tehničkog tima studenata Osnovnih akademskih studija Scenske arhitekture, tehnike i dizajna, sa kojima je realizovao mnoštvo nastavnih i vannastavnih projekata u produkciji Odseka. Kao scenograf dramskih predstava radio je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Pozorištu mladih u Novom Sadu i Narodnom pozorištu ,,Toša Jovanović“ u Zrenjaninu. Sarađivao je sa scenografom Željkom Piškorićem i rediteljima Anom Tomović, Borisom Liješevićem, Nikolom Zavišićem i Dušanom Mamulom. Takođe je bio scenograf dve opere u u produkciji Srpskog narodnog pozorišta, u okviru kojih je sarađivao sa rediteljima Ivanom Dragutinović Maričić i Markom Pučijem Katenaom (Marco Pucci Catena). Učestvovao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu, od koji naročito ističe dva učešća na Praškom kvadrijenalu scenskog dizjana i scenskog prostora, u Pragu, Republika Češka. Na kvadrijenalu 2015. je bio član studentske sekcije Republike Srbije, na kojem je naša dršava osvojila Zlatnu medalju za uspostavljanje dijaloga. Dok je 2019. godine bio rukovodilac tehničke produkcije studentske postavke nastupa Republike Srbije.

Kao član projektantskog tima sa Fakulteta tehničkih nauka, 2021. godine, učestvovao je u izradi prvog projekat ascenske arhitekture u našoj državi. U pitanju je idejni projekat scenske arhitekture Objekata 6 i 9/10 u Omladinskom kulturnom distriktu i Kulturne stanice Novo Naselje u Novom Sadu.

Uloga u Bijenalu 2022.

Koordinator tehničkog tima

BIJENALE
ENG