loader image

ANDREJA RONDOVIĆ

Andreja Rondović (Podgorica, Crna Gora, 1994) je master umjetnica Scenskog dizajna.

Na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2015. godine učestvovala je kao član tehničkog tima Nacionalne i Studentske sekcije nastupa Srbije koji je nagrađen Zlatnom medaljom za uspostavljanje dijaloga PQ2015. Takodje bila je učesnik Shared space u Ultrehtu, kao i na Bitefu 2017. godine. U muzeju savremene umetnosti Vojvodine izlagala je studentske radove. Bila je polaznik osnovnog kursa za tehničare.

U maju 2019. godine ima samostalnu izložbu pod nazivom Transformacija, u Šok galeriji u Novom Sadu, koja je u sklopu propratnog programa Sterijinog pozorja. Takođe ima izložbu radova u domenu scenografije na Praškom kvadrijenalu 2019. godine u junu, za Nacionalnu postavku Srbije.

U sklopu javnog konkursa podržan od strane ministarstva kulture Crne Gore, za sufinansiranje aktivnosti iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, bavi se i radi na svom umjetničkom radu “Živim prostore jer sam požoriste” koji je bio predstavljen online, na platformama društvenih mreža, zbog pandemije Corona virusa 2020. godine. Osvojila je nagradu za scenografiju predstave “Nečista krv” u režiji Juga Djordjevića, na festivalu Šabačko proleće 2020. godine i nagradu za kostim i scenografiju na dječijem festivalu “Majske igre” u Bečeju 2022. godine za predstavu “Kapetanica Džun Piplfox” u režiji Dušana Vukašinovića.

Profesionalno angažovanje kao scenografkinja, dizajnerka svjetla i
kostimografkinja počinje od januara 2018. godine na predstavama i filmovima.
Do sada radila je na preko dvadeset projekata.

 Uloga u Bijenalu 2022:

Međunarodni simpozijum

BIJENALE
ENG