loader image

MARIJA MILOSAVLJEVIĆ

Marija Milosavljević (Pančevo, 1988) diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, na Katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture u Beogradu.

Tokom godina radila je kao organizator i producent na različitim predstavama među kojima izdvaja Ukalupljivanje – tragedija loptanja u Srba, Julije Cezar, Ćelava Pevačica, Knjiga otisaka, kao i na festivalima poput Ex teatar fest, Off frame festival, Mikser festival, Festival internacionalnog studentskog teatra – FIST. Kao organizator i menadžer lokacija radila je i na domaćoj seriji Jutro će promeniti sve.

Aktivna u civilnom sektoru gde je učestovala u realizaciji mnogobrojnih projekata, edukacija i na izradi strateških dokumenata sa Crvenim krstom Srbije i Crvenim krstom Pančeva, Britanskim savetom, Kancelarijom za mlade Pančeva, Domom omladine Pančeva, Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, grupom Hajde da…

Samostalno ili u okviru organizacija čije je bila član kreirala je različite projekte među kojima izdvaja Urlik za 75 minuta, audio knjigu, koja ima za cilj promociju književnog stvaralaštva mladih autora iz Srbije i regiona. Sarađivala i sa različitim marketinškim agencijama gde je radila na organizovanju korporativnih događaja i sprovođenju marketinških kampanja, a trenutno je i zaposlena u agenciji Friday Finally.

Početkom 2022. godine sa prijateljicama osniva The Brew Company i realizuje lecture performance pod nazivom Гамлет koji je svoju premijeru imao na Shakespeare Fringe festivalu u Veroni. 

Uloga u Bijenalu 2022:

(Zamišljene) porodične priče

 

 

BIJENALE
ENG