loader image

mina stojanov

Mina Stojanov (Zrenjanin, 2000), pohađala je u zrenjaninsku osnovnu, muzičku i sednju tehničku školu “Nikola Tesla”, iz koje je 2019. godine izašla kao ahitektonski tehničar, pa upisala OAS Scenske arhitektue, tehnike i dizajna, na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

U periodu od 2016. se bavi ilustracijom, slikarstvom, video produkcijom i 3D modelovanjem. Stekla je iskustvo u game-development industriji, u web i grafičkom dizajnu i kao commission artist, i naučila da tetovira. Radila je branding, ilustracije za knjige i udžbenik, AAA igricu izlaganu na Gamescon-u u Beogradu i Warhammer 40K sinematik. Bila je polaznik u IS Petnici od 2014. – 2018. na seminaru dizajna i na kampovima meteorske astronomije, i projekti u kojima je učestvovala su izlagani na Petničkoj konferenciji, Skopjje design week-u i Mixer festivalu.

Preko fakulteta je radove izlagala na tri izložbe, imala priliku da pravi sajtove za Sintezni projekat 2021/2022 i STUBI, i bude deo dizajn tima za Bijenale scenskog dizajna 2022.

Profesionalno se bavila mačevanjem, a sada pole dance-om i biciklizmom, a u muzičkoj školi “Josif Marinković” naučila je da svira harfu i gitaru.

Uloga u Bijenalu 2022:

član tima grafičkog dizajna; polaznica radionice Collab Tape; vođa radionice Omladinsko bijenale

BIJENALE
ENG