loader image

SARA SLIVNIK

Sara Slivnik je nakon završetka studija u San Sebastijanu i urađene stručne prakse u Helsinkiju u Finskoj diplomirala sa najvišim ocenama na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani. Praktično iskustvo stekla je tokom 2016. i 2019. godine radeći kao tehnički producent za većinu postavki pozorišta Slovenskog narodnog pozorišta Drama u Ljubljani, dok je istovremeno predavala na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani.

U narednih nekoliko godina stekla je iskustvo radeći kao asistent scenografa kada je imala priliku da sarađuje sa Brankom Hojnikom, Metom Hočevar, Matejom Koležnik, Rajmundom Orfeom Voigitom, Dragosom Buhgiarem, Svenom Jonke-Numenom i drugima.

U toku leta 2019. godine učestvovala je u Internacionalnom letnjem programu u Watermill centru koji vodi Robert Vilson. Sara Slivnik je kreirala scenske prostore za Ivanu Đilas, Tina Grabnara, Dorijana Šileca Peteka, Luku Marcena, Mašu Pelko i druge. Radila je u mnogim pozorišnim kućama, uključujući SNT Drama Ljubljana, SNP Nova Gorica, SNP Drama Ljubljana, Šaušpil Frankfurt, Lutkarsko pozorište u Ljubljani, Prešerensko pozorište Kranj, Gradsko pozorište Celje i APT Novo Mesto.

 Uloga u Bijenalu 2022:

Međunarodni simpozijum

BIJENALE
ENG