loader image

VLADIMIR ILIĆ

Vladimir Ilić (Beograd, 1964) je arhitekta. Bavi se teorijom, edukacijom i praksom, u primeni savremenih tehnologija i materijala u izvođenju arhitektonskih objekata i enterijera. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, a na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, u sardnji sa prof.dr Rankom Radovićem i prof.dr Đurom Kojićem, učestvuje u osnivanju i radi na predmetima „Unutrašnja arhitektura i dizajn“ i „Arhitektonske konstrukcije 1“.
Pored nastavne aktivnosti, koncipira i organizuje konkurse, seminare i umetničko-prostorne instalacije, zajedno sa Marijom Dorić i studentskom grupom „RestART“ , realizuje projekte: „Zid“, „Arhitektonski rasadnik“, „MAKETIME“, „Bajkolodzi“, „Bajkiraj se“ i nedovršeni koncept „Igraonica-Prostor za kreativne tehnologije“.
Putem televizijskih formi, prezentira i afirmiše arhitekturu u praksi, približavajući i popularizujući savremene trendove, tehnologije i materijale širem auditorijumu.
U arhitektonskoj praksi, autor je i nadzor na izvođenju, poslovnih industrijskih i privatnih objekata, najrazličitijih funkcija, tehnologija i namena. Projektant je i više desetina kako javnih tako i privatnih enterijera, na kojima je uvek i iznova primenjivao nova tehnološka rešenja, uključujući i prvu primenu sistema „pametnih kuća“ na domaćim prostorima. 

Uloga u Bijenalu 2022.

izložba Zamišljene porodične priče, Plug in program

BIJENALE
ENG