loader image

MARIJA VARGA

Marija Varga (Vrbas, 1998), godine 2021. završila je OAS Scenska arhitektura, tehnika i dizajn na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Tokom studija, kao demonstrator učestvuje u nastavi na predmetima Arhitektura scene 1 i 2 i Dizajn scene 1 i 2. Godine 2020. deo je studentskog tima koji je organizovao i realizovao dva SCENlab programa, SCENlab_Bioskop i SCENlab_Dancefloor.  Bila je učesnik radionice „Pre Salona” 2019, sa temom „Izvan granica”, u okviru 43. salona arhitekture u Beogradu. Iste godine bila je učesnik međunarodne radionice dizajna svetla, „Rethink the Night”, koja je održana u Volosu (Grčka). Godine 2020. izlaže rad „Ako ostanem sam” na festivalu Kaleidoskop kulture u Novom Sadu.

U slobodno vreme učestvuje u raznim arhitektonskim konkursima, kao i u realizaciji studentskih, pozorišnih i filmskih projekata. Kao scenograf sarađivala je sa studentima režije Akademije umetnosti u Novom Sadu. 2021. godine radila je kostim i bila asistent dizajnera svetla za ispitnu predstavu Dansen u režiji režije Ive Olujić, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Predstava je igrana u beogradskom Narodnom pozorištu. Volontirala je na pozorišnim festivalima Bitef, FIST, Impuls!.

Uloga u Bijenalu 2022.

Član dizajn tima;  Collab Commons; autor na Plug in izložbi: (Zamišljene) porodične priče 

BIJENALE
ENG